Levenstestament vertalen?

Notarieel Vertaalbureau All-Round in Den Haag maakt een perfecte beëdigde vertaling voor u.

Vrijblijvende offerte beëdigde vertaling

Levenstestament vertalen


In een levenstestament bepaalt u wat er moet gebeuren als u niet meer in staat bent uw eigen zaken te regelen. Als u iets overkomt in het buitenland hebt u een beëdigde vertaling van uw levenstestament nodig.
 
Laat ons uw levenstestament vertalen. Dan weet u zeker dat uw wensen duidelijk zijn.
 

Beëdigde vertaling van uw levenstestament

Een beëdigde vertaling van uw levenstestament kan van groot belang zijn als u zorg nodig hebt in het buitenland. Door ons uw levenstestament te laten vertalen, zorgt u voor duidelijkheid bij zorgverleners en instanties in het land waar u zich bevindt. En met een beëdigde vertaling zorgt u ervoor dat uw wensen kunnen worden gerespecteerd
 
Als u een levenstestament hebt gemaakt en naar het buitenland gaat, is het dan ook verstandig uw levenstestament in het Engels te laten vertalen. En om de beëdigde vertaling van uw levenstestament bij u te hebben wanneer u buiten Nederland verblijft. Als u zorg nodig hebt, dan kunnen de zorgverleners in de vertaling lezen wat uw wensen zijn en wie namens u over belangrijke zaken mag beslissen.
 

Maar wat is een levenstestament eigenlijk?


Zowel een levenstestament als een gewoon testament legt u vast in een akte bij de notaris. Maar een levenstestament is iets anders dan een gewoon testament. In een gewoon testament bepaalt u wat er met uw nalatenschap moet gebeuren na uw overlijden. In een levenstestament bepaalt u hoe u wilt dat bepaalde dingen tijdens uw leven verlopen als u hierover zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Bijvoorbeeld vanwege een ongeval of ziekte, of vanwege een beroerte of dementie.

Met een levenstestament houdt u de regie in eigen hand. En met een beëdigde vertaling ervan ook in het buitenland.

Een levenstestament voor uw financiële, medische en persoonlijke belangen

Financiële belangen

In een levenstestament bepaalt u hoe er met uw geld en andere bezittingen moet worden omgegaan als u dat zelf niet meer kunt. Zo kunt u aangeven wie uw bankzaken regelt, uw belastingaangifte doet en uw toeslagen aanvraagt en bijvoorbeeld ook of er namens u giften gedaan mogen worden.
 

Medische belangen

Daarnaast kunt u in een levenstestament uw wensen op medisch gebied vastleggen. Dat geeft artsen houvast als u zelf door ziekte of ongeval niet kunt aangeven wat u wilt. U kunt vermelden welke behandelingen u wel of juist niet wilt, welke wensen u hebt als u in een verpleeghuis moet worden opgenomen en of u wel of geen euthanasie wilt.
 

Persoonlijke belangen

Behalve uw financiële en medische belangen, kunt u in een levenstestament ook andere persoonlijke dingen regelen. Bijvoorbeeld welke wensen u hebt met betrekking tot uw persoonlijke verzorging, uw sociale leven en uw huisdieren. Ook uw wensen op religieus gebied kunt u in een levenstestament vastleggen.

Wat is een beëdigde vertaling?
 

Vertrouwenspersoon

In een levenstestament bepaalt u wie die beslissingen namens u mag nemen. Dat is uw vertrouwenspersoon. Deze wijst u zelf aan. U kunt in uw levenstestament ook meer dan één vertrouwenspersoon aanwijzen, bijvoorbeeld een voor uw financiële belangen en een voor uw medische en persoonlijke belangen.
 
Een levenstestament bevat dan ook meestal twee volmachten: een voor degene die uw financiële belangen behartigt en een voor degene die uw medische en persoonlijke belangen behartigt.
 

Beëdigde vertaling

Zoals hierboven aangegeven, is het verstandig om over een goede Engelse vertaling van uw levenstestament te beschikken als u in het buitenland bent. Met zo’n vertaling is immers voor iedereen duidelijk wat u wilt.
 
Als juridisch vertaalbureau hebben wij een enorme ervaring in het maken van notariële vertalingen. Wij hebben dan ook al talloze levenstestamenten vertaald. Ook u zijn wij graag van dienst. Zorg ervoor dat u een goede beëdigde vertaling van uw levenstestament hebt. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Wij vertalen uw levenstestament vakkundig en voordelig

Juridisch Vertaalbureau Den Haag

Offerte voor de beëdigde vertaling van uw levenstestament