Meer hypotheekakten vertaald

Datum: 01-04-2020

 

Meer hypotheekakten vertaald door Juridisch Vertaalbureau Den Haag.


Ondanks de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen in de afgelopen maand maart sterk gestegen. Volgens De Hypotheker nam het aantal aanvragen voor een hypotheek in maart met bijna een derde toe vergeleken met de vorige maand en was er zelfs een stijging van 54,2% ten opzichte van januari. Dat was een onverwachte ontwikkeling.
 
Als juridisch vertaalbureau houden wij ons onder andere intensief bezig met het vertalen van alle mogelijke documenten die betrekking hebben op het kopen of verkopen van woningen, zoals koopcontracten, leveringsakten en hypotheekakten. Wij hebben deze groei daarom zelf ook geconstateerd: in de afgelopen maand maart hebben wij ruim twee keer zoveel hypotheekakten vertaald als in een gemiddelde maand. Daarbij ging het om vertalingen van hypotheken voor woningen in alle segmenten, van kleine appartementen tot vrijstaande villa’s. Niet alleen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, maar ook in kleinere gemeenten.
 
Ook volgens de NVM blijft de woningmarkt goed presteren. Hoewel de NVM Open Huizen Dag op 28 maart 2020 in verband met de coronacrisis is afgelast en het aantal verkopen van woningen de afgelopen weken is afgenomen, zien woningzoekers niet af van hun plan om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn dan ook nog niet aan het dalen.
 
De toename in het aantal hypotheken is volgens De Hypotheker deels toe te schrijven aan oversluiters, huizenbezitters die hun hypotheek oversluiten. Daarmee profiteren ze nog van de lage rente, die inmiddels voorzichtig aan het stijgen is. Daarnaast groeide ook het aantal hypotheekaanvragen voor nieuwe woningen fors in maart, met 27,3% ten opzichte van februari.

 

Beëdigde vertaling van uw hypotheekakte

 
Misschien bent u wel een van die vele aanvragers die bij de bank een hypotheek hebben aangevraagd. Wanneer uw aanvraag gehonoreerd wordt, ontvangt u binnenkort het concept van de hypotheekakte van uw notaris.
 
Als u het moeilijk vindt de Nederlandse hypotheekakte van uw notaris goed te begrijpen omdat Nederlands niet uw moedertaal is, dan biedt een professionele vertaling uitkomst.
 
Wanneer u uw hypotheekakte laat vertalen, is het wel van het grootste belang dat u daarvoor een vakkundig en gespecialiseerd juridisch vertaler inschakelt. In de hypotheekakte staan immers uw rechten en plichten met betrekking tot een hypothecaire lening, vaak voor een aanzienlijk bedrag. En een hypotheekakte kan ingewikkeld zijn. De vertaler moet de materie dus tot in de puntjes beheersen.
 
Bij Juridisch Vertaalbureau All-Round in Den Haag beschikken wij over dergelijke juridische vertalers. Wij kunnen het concept van uw hypotheekakte vakkundig voor u vertalen, zodat u weet waar u aan toe bent. En nadat u de hypotheekakte hebt ondertekend, kunnen wij daarvan een beëdigde vertaling maken mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld voor een buitenlandse instantie.
 
Al onze vertalers zijn beëdigd vertaler. Wat een beëdigde vertaling is en of u een beëdigde vertaling nodig hebt, hebben wij voor u op een rijtje gezet op een aparte pagina over beëdigde vertalingen.
 
Als u uw hypotheekakte al van de notaris ontvangen hebt, kunt u ook direct een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Klik daarvoor op de onderstaande knop.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Meer hypotheekakten vertaald