EN  |  NL
Vertaalbureau All-Round, Den Haag | All-Round Translations, The Hague

Wat is een apostille?


Een apostille is een vereenvoudigde legalisatie in de vorm van een verklaring van de rechtbank waarin wordt bevestigd dat een bepaalde persoon het betreffende document in een bepaalde hoedanigheid (bijvoorbeeld als beëdigd vertaler of notaris) heeft ondertekend.

 

Wanneer een apostille?


Als de beëdigde vertaling bestemd is voor een land dat het Apostilleverdrag heeft ondertekend, kan de handtekening van de vertaler gelegaliseerd worden door middel van een apostille.

Dit is de snelste en goedkoopste vorm van legalisatie. Door de landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag worden verder geen formaliteiten vereist ter legalisatie van een akte of vertaling. Apostilles kunnen door de rechtbank in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans worden afgegeven.

Er treden nog steeds nieuwe landen toe tot het Apostilleverdrag (officiële naam: Convention of 5 October 1961 Abolishing the Requirement of Legalisation for Foreign Public Documents).

>> Een actuele lijst van alle landen die de apostille erkennen vindt u hier.

Voor de legalisatie van een beëdigde vertaling die bestemd is voor een land dat niet is aangesloten bij het Apostilleverdrag moet een uitgebreidere legalisatieprocedure doorlopen worden.
>> Lees verder

>> Klik hier voor meer informatie van de Rechtbank 's-Gravenhage over apostilles en legalisaties.


 
Juridisch Vertaalbureau All-Round Den Haag: professionele juridische vertalingen door gespecialiseerde beëdigde vertalers
Full member of Elia
(European Language Industry Association)